Podstrona: Główne zainteresowania naukowe / Wizytówka pracownika PRz

Główne zainteresowania naukowe

red. Piotr Król

-technologia wytwarzania furfuralu z surowców roślinnych (publikacje, patenty, opracowania dla przemysłu),
-technologia wytwarzania poliuretanowych powłok ochronnych (rozprawa doktorska, wdrożenia w przemyśle, publikacje, patenty , opracowania dla przemysłu),
-technologia produkcji fosforoorganicznych zmiękczaczy i antypirenów fosforanowych dla tworzyw sztucznych - polichlorku winylu, poliuretanów i poliestrów (wdrożenia w przemyśle , publikacje, patenty, opracowania dla przemysłu),
-technologia heterogenicznego utleniania izobutylenu do akroleiny i kwasu metakrylowego (opracowania dla przemysłu),
-badania nad modelowaniem kinetycznym procesu stopniowej poliaddycji (rozprawa hab. , publikacje),
-badania eksploatacyjne trudnopalnych olejów fosforowych dla energetyki ( publikacje, wdrożenia , opracowania dla przemysłu),
-badania nad syntezą składników poliolowych dla tworzyw poliuretanowych (wdrożenie, publikacje , opracowania dla przemysłu),
-badania nad strukturą polimerów poliuretanowych (patenty, publikacje),
-badania nad kinetyką niestechiometrycznej poliaddycji diizocyjanianów i dioli (publikacje, prace dyplomowe),
-badania nad syntezą liniowych poliuretanów o wąskim rozkładzie mas cząsteczkowych (publikacje, promotorstwo pracy doktorskiej, prace dyplomowe),
-badania nad kompozycjami poliuretan - żywica poliestrowa o wzajemnie przenikających się sieciach polimerowych (publikacje, promotorstwo pracy doktorskiej, prace dyplomowe),
-badania nad syntezą i właściwościami jonomerów poliuretanowych oraz nad ich zastosowaniem w technologii wytwarzania materiałów ceramicznych (publikacje, prace dla przemysłu, prace dyplomowe),
-badania nad optymalizacja procesy wytwarzania małocząsteczkowych

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję